Breaking News
Home / ARTIKLER / Gjøre felles zikr med etter bønnen

Gjøre felles zikr med etter bønnen

S019

Spørsmål

Assalumu Alaikum..

Jeg har spørsmål angående noen praksis som blir utført av en gruppe muslimer i Norge. F.eks Den store moskén i Oslo, som kaller seg for ahla sunnah wa jama’a. De utfører ritualer etter fardh bønnene (f.eks. de synger eller sender hilsener, høyt i kor) som jeg ikke er kjent med, og heller ikke kan finne støtte for det i noen ahadith.  Er dette noe som er tillatt, eventuelt hvor kan jeg finne støtte for det ?

De feirer også bursdagen til profeten (saw) på en spesiell måte, som en høytid. Som jeg vet så har vi to høytider i Islam, Eid ul-fitr og Eid al-adha. Skal man i Islam feire profeten sin bursdag på en spesiell måte, eventuelt hvor finner vi støtte for det?

På forhånd, Jazak Allahu Khayran.


Svar

Av imam Sakandar Madani

I Allahs navn, den Barmhjertige, den Nåderike

  • Den praksisen har ingen bevis fra Profeten og Sahabs sunnah, det vi kan finne fra dem er at de pleide å si kalimah tayyibah og istighfar hver enkelt sa det for seg selv. Bare for din informasjon så kan det sies at de kaller seg selv for jamaah ahle sunnah og ikke ahle sunnah wal jamaah.
  • Denne feire måten starter flere århundre etter Profeten (saw) og Sahabah antagelig var det en shia som startet dette. De som feirer Profetens bursdag på denne måten, de har fastsatt den 12. rabi alawwal som fødselsdag, men majoriteten av Ulama sier at fødselsdagen er 9. rabi alawwal. Og Profeten (saw) døde på 12. rabi alawwal. De har gått så langt som å kalle denne dagen for Eiddag. Mens Profeten (saw) sier at vi muslimer har kun to eid; eid ul fitr og eid ul adha.

Måtte Alllah vise den rette veien.

Allah vet best.

 

Check Also

Marriage (Nikah): Wife’s Obligation

The Qurãn in Surah Shuáraa (v74), describes the prayer of the pious in the following …